معرفی محصول

کنتاکتور ماژولار یا بیمارستانی چیست؟ انواع و کاربرد آن

کنتاکتور ماژولار یا بیمارستانی چیست؟ انواع و کاربرد آن

کنتاکتور ماژولار چیست؟

کنتاکتور ماژولار یا تک فاز یا همان کنتاکتور بی صدا از جمله مهمترین و البته کاربردی ترین تجهیزات قطع و وصل الکتریکی است که در سیستم‌ های برق صنعتی و ساختمان مورد استفاده قرار می‌ گیرد. از جمله ویژگی‌‌ های منحصر به‌ فرد کنتاکتور ماژولار : کمپکت و پایین بودن صدایِ کنتاکتور و از همه مهم‌ تر عدمِ نیاز به تعمیرات دوره‌‌ای می‌ باشد.

در زمان استفاده از وسایل برقی خصوصا استفاده از تجهیزات الکتریکی صنعتی و ساختمان همچون انواع موتور ، لامپ و دیگر دستگاه‌‌ های صنعتی به‌ سادگی می‌ توانید از طریقِ یک کنتاکتور ماژولار یا همان کلید الکترو مغناطیسی جریان برق را در وسایلِ خود قطع و وصل نمایید. بنابراین کنتاکتور یک ابزارِ ضروری‌ است که به‌ جای اینکه جریان برق را توسط کلید با دست قطع و وصل کنید به طورِ اتوماتیک با قطع برق از ایجاد خطراتِ ناشی از اتصالات برق‌ گرفتگی جلوگیری به عمل می‌ آورد.

کنتاکتور ماژولار یا تک فاز در کاربردهای تک فاز مورد استفاده قرار می گیرد. این کنتاکتورها با نام کنتاکتور ساختمانی یا بیمارستانی نیز شناخته می شوند. در مواقعی که مصرف کننده دارای جریانی بالاتر از جریان نامی باشد ، کنتاکتور تک فاز بهترین انتخاب برای مشتریان می باشد. جالب است بدانید که این کنتاکتورها به کنتاکتورهای بی صدا نیز معروف هستند.این کنتاکتورها به جای کنتاکتورهای فرمان هم مورد استفاده قرار گرفته و با فرمان تحریک ، کنتاکت های اصلی تغییر وضعیت می‌ دهند.

مشخصات کنتاکتور ماژولار یا بی‌ صدا

کنتاکتور ماژولار مجهز به یک بوبین و پلاتین های قدرت است که از طریق جریانِ برق ، بوبین رله فعال می‌ گردد. سپس تیغه‌ های کنتاکتور تغییر حالت می‌ دهند، پس کنتاکتور های تک فاز به دفعات مکرر امکان قطع و وصل شدن می بایند. مهم‌ تر اینکه می‌ توانید این مدل کنتاکتور ها را توسط چند اپراتور از مسیر های دور نیز کنترل نمایید. لازم به ذکر است که کنتاکتور تک فاز بدین علت که هیچ قطعه مکانیکی در ساختار آن وجود ندارد ، موقع قطع و وصل شدن جریان الکتریکی به هیچ عنوان سائیده نمی‌ شود. به همین دلیل دارای ماندگاری بالایی در مقایسه با کنتاکتور های معمولی می باشد.

انواع کنتاکتور ماژولار یا تک فاز

کنتاکتورهای ماژولار بر اساس عوامل مختلفی همچون تعداد پل ، میزان جریان عبوری و نیز قابلیت کنترل به نمونه‌ های گوناگونی تقسیم می‌ شوند‌. البته امکان دارد که انواع کنتاکتور تک فاز را با نام‌‌ های مختلفی همچون کنتاکتور روشنایی و نیز کنتاکتور بیمارستانی و البته کنتاکتور ماژولار و غیره بشنوید. ولی دسته‌ بندی کلی کنتاکتورهای ماژولار عبارتند از :

کنتاکتور بی‌ صدا بر اساس تعداد پل

در ساختار کنتاکتور ماژولار یا تک فاز تعداد پل‌ ها و یا درواقع تعداد قطب‌ های کنتاکتور دارای نمونه‌ های مختلفی می باشد. کاربردی‌ ترین کنتاکتور های تک فاز به صورت 2 پل و 4 پل هستند‌ که البته باتوجه به مدل کلید الکترو‌مغناطیسی و شرکت سازنده کنتاکتور به شکل NO یا NC نمایش داده می‌‌ شوند.

کنتاکتور بی‌ صدا بر اساس جریان نامی

پارامتر بعدی ، جریان نامی کنتاکتور یا همان آمپر مجاز می باشد. غالباً در کنتاکتورها جریانی که از تیغه‌ ها عبور می‌ کند متناسب با توان مصرفی در میزان مناسبی محاسبه می‌ گردد. به خاطر داشته باشید که کنتاکتورهای تک فاز یا ماژولار دارای قابلیت حفاظتی نیستند. بنابراین چنانچه کنتاکتور موردنیاز خود را با جریانِ نامی نامناسبی برگزینید احتمال دارد که به تجهیزات شما و یا خودتان آسیب‌ های غیر قابل جبرانی وارد گردد‌.‌

کنتاکتور بی‌ صدا بر اساس قابلیت کنترل

آخرین عامل متمایز کننده انواع کنتاکتورهای ماژولار یا بی صدا قابلیت کنترل محلی این نوع کلید الکترو مغناطیسی می باشد. به صورت کلی در بعضی از کنتاکتورهای تک فاز کلیدی تعبیه شده که توسط آن می‌ توان تجهیزات برق و اتوماسیون صنعتی را در سه حالت روشن ، خاموش و نیز حالت اتوماتیک سوئیچ نمود.‌

دیاگرام کنتاکتور ماژولار

کاربرد کنتاکتور ماژولار یا بی‌ صدا

کنتاکتور ماژولار یا بیمارستانی که وظیفه انجام کلید زنی در مدارهای تک فاز را بر عهده دارد اساساً در سیستم‌ های هوشمند مورد استفاده قرار می‌ گیرد؛ زیرا در سیستم‌ های BMS همواره خروجی کنترلر ها دارای جریان بسیار پایینی می باشند. در مقابل مصرف‌ کنندگان به جریان بالایی نیاز دارند. همچنین در مکان‌ های اداری یا مکان‌ های عمومی همچون بیمارستان‌ ها حذف صداهای اضافه از جمله مهم‌ ترین مسائل می باشد. بنابراین استفاده از کلیدهای الکترومغناطیسی تک فاز یا بی صدا یک انتخاب فوق‌ العاده عالی محسوب می شود.

سایر کاربردهای کنتاکتور ماژولار موارد ذیل هستند :

  • سیستم‌ های تهویه همچون کولر گازی
  • مدیریت سیستم‌ های روشنایی
  • کنترل دستگاه‌ های ماینر
  • تابلو برق های مربوط به بیمارستان‌ ها
  • پمپ‌ های تک فاز مخصوص آبیاری
  • پمپ‌ های تک فاز مخصوص کفکش های کشاورزی

مزایای استفاده از کنتاکتور تک فاز یا بیمارستانی

کنتاکتور ماژولار یا بیمارستانی نوعی کلید برق با طراحی فوق‌ العاده است که استفاده از آن در مدارات جریان برق دارای مزایای بسیاری می باشد :

  • ظاهر زیبا نسبت به انواع کنتاکتور صنعتی سه فاز
  • کاهش صدای قطع یا وصل شدن جریان برق نسبت به کنتاکتور های دیگر
  • مقرون به صرفه بودن

قیمت کنتاکتور بی صدا یا تک فاز

عوامل بسیاری در تعیین قیمت کنتاکتور ماژولار یا بیمارستانی تأثیر دارند. به عنوان مثال برند سازنده محصول ، امکان کنترل از راه‌ دور ، مقدار جریانِ عبوری ، تعداد پل‌ ها و… باعث می‌ شود که قیمت فروش کنتاکتور ماژولار یا تک فاز در نرخ‌ های متعددی عرضه گردد.

سخن پایانی

اگر به دنبال مرغوب‌ ترین کنتاکتور ماژولار یا بی صدا در نمونه‌ های گوناگون هستید توصیه می شود که با کارشناسان ما در فروشگاه ایستا تجهیز پیشرو تماس حاصل فرمایید.  زیرا ارائه دهنده بهترین و مرغوب ترین تجهیزات برق و اتوماسیون صنعتی بوده و در خدمت شما مشتریان گرامی می باشد.

تلفن ثابت : ٠٢١٩١٠٩٦٥٥٢     ٠٢١٩١٠٩٦٥٥٣

تلفن همراه : ٠٩٠٢٨١٣٧٣٨٣

 www.pfc-clinic.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *